Şcolile reîncep în format fizic! Anunţul ministrului Educaţiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că școala va începe pe data de 8 noiembrie. „Școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori”, a spus ministrul.

CITEŞTE ŞI: Cîmpeanu: Dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor profesorilor

„Ministerul va rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu. Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul exact de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie”, a spus Cîmpeanu.

Şcoala începe fizic

„Este firesc pentru orice părinte, elev, profesor, să ştie un minim, să aibă un minim de predictibilitate. Am precizat deja punctul de vedere al Ministerului Educaţiei. Două săptămâni de vacanţă era minim acceptat. Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile”, a afirmat, luni, Sorin Cîmpeanu.

Reducerea numărului de teze

Potrivit acestuia, nu vom ajunge în situaţia ca, dacă în jumătate de ţară avem o situaţie cu puţine cazuri, să nu poată funcţiona cu prezenţă fizică aceste şcoli. „Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Cu prezenţă fizică.Tezele se vor putea susţine începând cu data de 6 decembrie. Pentru cei care nu vor putea să susţină tezele cu prezenţă fizică, le vor putea susţine ulterior, la revenire, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în semestrul al doilea Vor fi disponibile testele pe bază de salivă începând cu săptămâna viitoare în toate şcolile din România. Există o eşalonare făcută de ONAC”, a anunţat Cîmpeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here