Scandal în AUR: George Simion vrea congres extraordinar!

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că partidul va avea un congres extraordinar anul acesta, în cadrul căruia ”e foarte posibil să fie ales un singur preşedinte”.

În acest moment, AUR e condus de doi co-preşedinţi: George Simion şi Claudiu Târziu. De asemnenea, în cadrul Congresului va fi stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale, dar şi cel pentru funcţia de prim-ministru.

CITEŞTE ŞI: Simion, apărat de colegi: Şi-a ieşit din fire pentru că facturile cresc la toate cele!

Duminică, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, Claudiu Târziu l-a propus premier pe Marius Lulea, autorul unei cărţi în care mareşalul Antonescu este compaat cu victimele comunismului. George Simion crede că propunerea lui Târziu este o idee bună.

Va candida la prezidenţiale

Întrebat când va stabili AUR candidatul la prezidenţiale, dar şi propunerea de premier, George Simion a răspuns: „Vom lua o decizie la congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc anul acesta. Este posibil să stabilim o procedură prin care AUR va desemna candidatul care, vedem după toate sondajele, va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Noi avem tot interesul să-l alegem pe cel mai bun, cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca, la congresul extraordinar, AUR să treacă de la o structură cu doi preşedinţi la o formulă cu un singur preşedinte, George Simion a spus: „Vom hotărî. Este foarte posibil să fie ales un singur preşedinte”. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Simion a răspuns: „Sigur că voi candida”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here