Reguli pentru Parada de 1 decembrie

Piedone

La ceremoniile militare care vor avea loc miercuri, de Ziua Națională a României, vor avea acces, în zona oficială, în Bucureşti, cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ cel mult 200 de persoane, care sunt vaccinate anti-COVID sau au trecut prin boală.

Pentru cei care vor să ia parte la manifestări în afara zonei oficiale nu este nevoie de certificat COVID-19.

În București, aproximativ 1.500 de militari şi angajați din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa, miercuri, începând cu ora 11.00, la Parada Militară organizată de Ziua Națională în Piaţa Arcului de Triumf, conform MApN.

În zona Arcului de Triumf va fi organizată o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Hotărâre de Guvern

Potrivit unei hotărâri de guvern adoptate vineri, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale va fi permisă cu participarea, în zona oficială, în Bucureşti, a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane care sunt vaccinate anti-COVID sau au trecut prin boală.

La aceste ceremonii trebuie să se asigurare o distanţă de minimum un metru între participanţi, cu portul măştii de protecţie.

Se permite, totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale – cu participarea a cel mult 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană participantă. De asemenea, au voie la aceste evenimente doar persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.