Primarul arestat al Bacăului, Romeo Stavarache, riscă un nou dosar penal

Romeo Stavarache
Dacă ANI îl găsește vinovat în conflictul de interese, Stavarache riscă cinci ani de închisoare

Primarul din Bacău, Romeo Stavarache, arestat acum patru luni, iar de două luni în arest la domiciliu, se poate alege cu un nou dosar penal. De data asta pentru de conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Primăriei Bacău contractele încheiate cu Prod Cresus SRL şi cu Super Job SRL, cu suspiciunea că una dintre firme în care Stavarache și soția lui sunt acționari ar fi produs costume pentru poliția Locală din Bacău. Instituția este subordonată Primăriei.

Romeo Stavarache dar şi soţia Ana Maria Stavarache sunt acţionarii SC Prod Cresus SRL, firmă de confecţii dar şi spălătorie chimică ecologică. În ultimii şase ani firma controlată de Romeo Stavarache a produs îmbrăcămintea pe care o poartă poliţiştii locali băcăuani. Valoarea contractelor depăşeşte suma de 400 de mii de lei. Vânzarea nu s-a făcut direct, de la Prod Cresus SRL către Poliţia Locală, ci printr-un intermediar, Claudiu Ciochină, care deţine firma Super Job SRL, producătoare de ambalaje de carton.

Ciochină a confirmat pentru adevărul.ro că fima sa a fost implicată în contractul despre care ANI cere lămuriri: „Da, aşa este, eu am câştigat licitaţia şi am realizat echipament pentru poliţiştii comunitari. Firma mea are ca principal obiect de activitate confecţionarea ambalajelor de carton, însă mă ocup şi de intermedieri. Eu colaborez cu ateliere de croitorie care au preţuri bune. Prod Cresus este unul dintre ele. Da, o parte din echipamentul purtat de poliţiştii comunitari este confecţionat de Prod Cresus“.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut și toate contractele semnate cu instituţiile şi societăţile subordonate Primăriei Bacău, precum Poliţia Locală, CET SA, aflată în faliment sau Teatrul de Vară. Există suspiciuni de conflict de interese şi în cazul spălătoriei pe care o deţine Romeo Stavarache. În acest caz ANI a cerut detalii şi despre firmele deţinute de clientela politică, SC Sanirom SRL şi Cresus Com SRL, care produc detergenţi şi se ocupă de curăţenia din instituţiile publice.

Romeo Stavarache se află în arest de patru luni, iar de două luni în arest la domiciliu. Stavarache este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare de mită, în valoare de 2,39 milioane de lei dar şi de tentativă de abuz în funcţie.

Pe 28 octombrie, Romeo Stavarache a solicitat Curții de Apel Bacău să meargă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău pentru că este bolnav. Magistraţii i-au admis cererea, după ce edilul a acuzat dureri de inimă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here