Ponta vrea să concesioneze căldura și apa caldă din Capitală

Cresc salariile la RADET gaze pentru RADET

radetPremierul Victor Ponta a anunțat că Regia Autonomă de Transport București (RADET), instituția care furnizează căldura și apa caldă în Capitală în sistemul centralizat, va fi dată în concesiune, după ce se va uni cu Electrocentrale București (ELCEN). „Pentru că avem soluţia de la Bucureşti, soluţia în care ELCEN fuzionează cu RADET se sting datoriile istorice şi după aceea o dau în concesiune şi nu va mai fi nevoie de bani de la buget”, a declarat prim-ministrul  ieri.

În acest moment, Radet este în colaps financiar, conturile instituției fiind blocate 100%. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat că, în urmă unui studiu privind modalitatea de fiabilizare a Regiei, au rezultat trei variante, din care municipalitatea, cu acordul CGMB, va trebui să opteze pentru una dintre solutii în urmatoarea perioadă, având în vedere ca începând cu 2012 subvențiile la gigacalorie nu vor mai fi acordate.

Potrivit edilului șef al Capitalei, fiecare dintre scenariile privatizării RATB va avea și niște efecte asupra organizării și functionarii Regiei, însă nu se poate discuta despre reducerea numărului de angajați sau despre creșterea prețului la gigacalorie până când varianta nu va fi aleasă. Potrivit primarului general, și-au aratat disponibilitatea de a participa la discuții în privința concesionării atât concerne naționale cât și multinationale.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.