Oprescu pregăteşte afacerea rent a car. Municipalitatea vrea să controleze firmele de închirieri auto

Sorin Oprescu 3 30 iulie 2014Firmele de rent a car din Capitală nu-şi vor mai putea desfăşura activitatea dacă nu obţin licenţă de la Municipalitate. Motivul: şefii Capitalei vor să controleze acest serviciu şi vor să îl facă de interes public, potrivit unui proiect  de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Autorizaţii de transport vor primi numai cei care vor avea autovehicule cu o vechime mai mică de cinci ani.

Culmea este că aleşii impun că maşinile care vor fi închiriate să aibă aer condiţionat, la fel ca taxiurile. Numai că nu toate taximetrele au aer condiţionat, nu mai vorbim de celelalte condiţii impuse: air-bag, ABS etc.

Maşinile pot fi închiriate cu şofer sau fără, iar cel care beneficiază de acest serviciu va trebui să suporte separat costurile legate de carburant, se arată în proiectul care ar urma să fie discutat pe 31 martie de către aleşii generali. Licenţele vor fi eliberate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă cinci ani. În ceea ce priveşte numărul licenţelor, acesta ar urma să fie stabilit ulterior.

Licitaţie pentru noul serviciu de transport

Potrivit aleşilor generali, licitaţia privind atribuirea serviciului de închiriere de maşini va fi derulată după ce se va întocmi caietul de sarcini.

Principalii jucători din piaţa locală de închirieri auto spun că majoritatea clienţilor care închiriază automobile provine din ţări din vestul Europei. Ei sunt fie turişti, fie angajaţi ai unor companii multinaţionale.

Cei mai mulţi clienţi ai firmelor de rent a car din Romania provin din Italia, Spania, Franţa sau Germania, potrivit datelor oferite ZF de Sixt New Kopel, Avis şi Hertz, primele companii în functie de numărul de maşini din flota şi de afacerile rulate.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here