Bugetul Capitalei, rectificat în minus cu 900 milioane de lei. Cei mai mulți bani s-au scăzut la RADET, Administrația Străzilor şi spitale

Herăstrău

Bugetul CapitaleiBugetul Capitalei a pierdut 900 de milioane de lei. Din aceștia, 790 de milioane de lei în urma rectificării făcute de Guvern şi 110 milioane de lei din nerealizarea veniturilor proprii. Cele mai afectate domenii sunt termoficarea, pentru că au fost tăiate subvențiile de căldură la RADET, Administrația Străzilor și spitalele.

Potrivit lui Sorin Oprescu, banii au fost luaţi de la proiecte de investiţii care nu au fost începute, precum şi “de la toate instituţiile de unde s-a putut lua”. Printre investiţiile care rămân fără finanţare şi care au primit bani la începutul anului se află pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană și intrarea autostrăzii A3 în Capitală.

Bugetul pentru subvenţiile RADET a fost „curățat” de 83 de milioane de lei.

Oprescu a spus însă că, deşi s-au tăiat bani, nu există riscul ca furnizorul de agent termic să oprească apa caldă sau căldura în Capitală. “Nu mai speriaţi lumea că nu se blochează nimic. M-am adresat preşedintelui Curţii de Conturi care mi-a promis că se reeşalonează datoriile astfel încât conturile RADET să nu fie blocate până la fuziunea ELCEN şi RADET, prin absorbţie, atunci când datoriile vor fi stinse”, a declarat Sorin Oprescu.

Printre instituțiile care au pierdut bani se mai află Administraţia Spitalelor, de au fost tăiate 36 de milioane de lei, Administraţia Străzilor, care a pierdut aproximativ 80 de milioane de lei, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), de unde s-au redus 18 milioane de lei și RATB care are cu aproximativ 6,7 mil de lei mai puțin în urma rectificării negative.

LĂSAȚI UN MESAJ