Arafat, anunţ despre regulile din valul 5

certificatul verde

Situația pandemică din România în acest moment nu trebuie caracterizată prin „îngrijorătoare” sau „neîngrijorătoare”, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „să rămânem precauți”.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor

Întrebat, joi, dacă din punctul său de vedere situația în România este îngrijorătoare în acest moment, Arafat a răspuns: „faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare sau neîngrijorătoare. Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două – trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă”.

Respectarea regulilor de bază

Potrivit lui Arafat, situația trebuie monitorizată și adaptată, dar cel mai important este să se respecte regulile de bază.

„Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron”.

Focarele din spitale

În ce privește focarele din spitale, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu se poate spune că cifrele în acest moment reprezintă un impact major în țară: „dar sunt unele spitale care au într-adevăr un număr de medici sau de asistenți carantinați, izolați. De aici vin și detașările”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.