Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor

certificatul verde

Secretarul de stat Raed Arafat spune că vom putea discuta despre ridicarea restricţiilor, dar…nu acum.

„Acum rămânem foarte precauți. Încă nu credem că am ajuns la vârf ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, spune Arafat.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a EXPLODAT după ce a fost amendată din cauza lui Arafat: Denotă că există o dictatură arafatiană, iar acest personaj sinistru nu poate fi contestat!

Astfel, nu se pune problema ridicării restricțiilor, care oricum în România sunt mult mai permisive decât în alte țări, adaugă șeful DSU.

Exemplul din Marea Britanie

Medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit la întrebarea legată de o eventuală ridicare a restricțiilor după creșterea ratei de vaccinare.

„Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are la populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României. Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact”, a spus Gheorghiță.

Întrebat despre introducerea altor restricții, Raed Arafat a declarat că în acest moment nu se discută despre schimbarea măsurilor nici în sensul înăspririi, nici în sensul relaxării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.