luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăZeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal în București

Zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal în București

-

Zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal au fost descoperite în Bucureşti, ca urmare a controalelor făcute de Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu Poliţia Română, Jandarmeria Română şi autorităţile publice locale. Au fost aplicate amenzi de peste 300.000 de lei.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a efectuat astăzi o vizită de lucru în zona Șoselei Fundeni din Sectorul 2 al Capitalei, zonă recunoscută pentru depozitarea ilegală de deșeuri.

Cu această ocazie, ministrul Barna Tánczos a prezentat  acțiunile de identificare și sancționare a transportului și depozitării ilegale de deșeuri, desfășurate în luna februarie de Garda Națională de Mediu în parteneriat cu Poliția Română, Jandarmeria Română și autoritățile publice local

„Suntem la aproape o lună de când am demarat controale mixte cu Grada Națională de Mediu, Poliția Română și Jandarmeria pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deșeuri în Capitală. Ne aflăm într-o locație cu imagini șocan. Sunt un adept al măsurilor ferme,  cred uneori și în măsurile radicale. Ceea ce am făcut de la începutul lunii februarie împreună cu Primăriile de Sector și Primăria Generală vine tocmai din acest crez: dacă acționăm ferm și suntem hotătâți, putem să schimbăm imaginea Bucureștiului și a întregii țări. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să avem asemenea imagini dezolante. Am făcut extrem de multe controale, cu echipe specializate pe fiecare sector și am identificat 212 asemenea locații. Acest rezultat arată ca dacă se fac acțiuni ferme, vor veni și rezultatele. La aceste locații, am găsit zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal, aproape 100 000 mp acoperiți total sau parțial de asemenea deșeuri. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei și s-a dispus în fiecare caz ecologizarea suprafețelor. Vom face sesizări penale împotriva proprietarilor de terenuri care nu respectă măsurile de ecologizare dispuse de Garda Națională de Mediu. Suma totală a amenzilor depășește 300 000 lei.

Am surprins de foarte multe ori în flagrant persoane care transportau cu mijloace de transport și depozitau deșeuri în zone nepermise, am confiscat 7 astfel de mijloace de transport. Așadar, este o acțiune generalizată și doar cu acțiuni ferme și măsuri radicale putem să stopăm acest fenomen. La aceste acțiuni au fost mobilizate  12 echipe la nivelul Bucureștiului, câte două în fiecare sector. Vom extinde această colaborare cu Garda de Mediu și Poliția la nivel național, la nivelul tututor primăriilor de  municipii, comune, astfel încât această colaborare, care este una extrem eficientă să pună umărul la stoparea depozitării ilegale și transportului de deșeuri”, a precizat ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Cele mai mari depozite de deșeuri ilegale identficate în Capitală în urma acestor controale sunt: în zona Drumul Carierei 28-32 (sectorul 1), pe șoseaua Fundeni (sectorul 2), în zona CET Progresu (sectorul 4), Intrarea Cooperativei (sectorul 5), în spatele CET Vest (sectorul 6).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...