VIDEO Primul spital construit la Galați în ultimii 30 de ani a fost inaugurat

Primul spital construit la Galați în ultimii 30 de ani a fost inaugurat , sursa foto: CJ

Primul spital construit în judeţul Galaţi după Revoluţie a fost inaugurat. Este vorba despre Unitatea Medico-Socială din localitatea Gănești, unde sunt internați pacienţii cu probleme neuro-psihice grave din toată țara. Investiția a costat 14 milioane de lei, din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„Sunt emoționat deoarece este un proiect de suflet. Este prima clădire, primul spital construit după 1989 de la zero în Galați. Este un spital modern, cu saloane cu două sau trei paturi, cu baie proprie, bucătărie complet utilată, cabinete medicale, spații pentru gimnastică medicală, masaj și fizioterapie, cabinet stomatologic și farmacie. Din păcate, mulți dintre cei de aici au fost abandonați de familie. Nimeni nu i-a mai vizitat de ani de zile. Astfel că, personalul de aici este singura familie pe care o au. Pentru ei, aici este acasă. Iar noi trebuie să avem grijă de ei și să facem tot ce putem pentru a le face viața mai bună. Noul spital a însemnat o investiție de aproape 14 milioane de lei, bani din bugetul propriu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire are o suprafață desfășurată de 3700 de mp. La demisol sunt amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, la parter cabinetele medicale, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se află o zonă pentru personalul unității şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj este destinat în totalitate pacienţilor. La cele două etaje sunt saloane separate pentru pacienții cu boli transmisibile

„Ca manager mă simt mulțumită că am reușit să îndeplinim acest obiectiv. Beneficiarii noștri merită ce e mai bun, noi  trebuie să leasigurăm căldura sufletească de care au atât de multă nevoie, ei neavând familie sau au fost părăsiți de familie încă din fașă”, a declarat managerul Stela Modiga.

În unitatea gălățeană sunt pacienți din toată țara, unii fiind internați de peste 40 de ani, pentru care singura familie o reprezintă personalul medical.

„Este bine, uneori, să te mulțumești cu câte puțin, mai ales când vezi prin câte suferințe, prin câte povești, ca om, poți să ajungi aici. După o viață în care ai fost, poate, acolo sus, se întâmplă o nenorocire și să ajungi la fel ca cei de aici. Ei sunt mulțumiți în felul lor… Noi suntem ca o mamă, ca un tată pentru ei, unii chiar așa ne și spun”, a explicat asistentul medical Rodica Bujoreanu.

În ultimii patru ani, în spitalele din Galați au fost investiți peste 70 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.