Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport pe care se va ateriza și noaptea. Timpul de intervenție în cazurile de urgență, scurtat

sursa: Consiliul Judetean Galati

Cel mai mare spital din regiunea de sud-est a țării, Spitalul Judeţean din Galaţi, va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. Pista de aterizare pentru elicopterul medical va fi amenajată pe acoperişul parcării supraetajate, inaugurată în urmă cu câteva luni de Consiliul Județean.

Cu ajutorul acestei investiții, medicii spun că se va scurta semnificativ timpul de intervenție în cazurile de urgență. Investiția aparține Consiliului Județean Galați. Construcția va avea sistem de lumini pentru aterizările nocturne. Investiția va plasa Spitalul Județean în primele unități medicale din țară deoarece sunt foarte puține piste de aterizare pentru elicopterele medicale.

„Am semnat ordinul de proiectare pentru extinderea cu încă un etaj a parcării supraetajate de la Spitalul Județean și construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD. Heliportul va avea sisteme care să permită aterizarea și pe timp de noapte, astfel încât pacienții aflați în stare gravă să fie aduși de urgență la spital la orice oră din zi și din noapte. Heliportul va fi dotat si cu un lift exterior pentru transportul pacienților. De asemenea, prin extinderea parcării vor fi create alte aproximativ 150 de locuri de parcare”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

La final, clădirea va avea două nivele, lift exterior și o capacitate de peste 400 locuri de parcare.

Galerie foto/ Prima parcare supraetajată din Galați, inaugurată. Va avea heliport, iar accesul va fi gratuit

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here