Galerie foto/ Prima parcare supraetajată din Galați, inaugurată. Va avea heliport, iar accesul va fi gratuit

Prima parcare supraetajată din orașul Galați a fost inaugurată. Construcția are o capacitate de peste 300 locuri, din care 34 sunt destinate persoanelor cu handicap. Investiția se ridică la peste 2 milioane de euro, fonduri din bugetul Consiliului Județean.

Parcarea are lift exterior, este iluminată, păzită și supravegheată video. De parcare vor beneficia 2000 de angajați, aparținătorii persoanelor internate, pacienții, dar și locuitorii din zona Spitalului Județean Galați. Accesul va fi gratuit.

„O zi importantă petru Spitalul Județean, pentru județul Galați. Astăzi inaugurăm parcarea supraetajată, un obiectiv extrem de important și foarte mult așteptat pentru angajații spitalului, pentru pacienți și aparținători. Este prima parcare supraetajată din Galați, are peste 300 de locuri, din care 34 de locuri sunt pentru persoane cu handicap. O parcare cu o suprafață de peste 8000 de mp. Această parcare nu va fi cu plată. Angajații Spitalului Județean, pacienții și aparținătorii pacienților au prioritate pentru a parca aici, nu plătește nimeni nimic. Dacă mai rămân locuri de parcare, vor putea fi folosite și de către persoanele din exterior”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Autoritățile județene vor să extindă construcția cu încă un nou etaj, iar deasupra se va construi un heliport. La final, va fi cea mai parcare de acest tip din țară.

„La anul, tot aici, vom duce la bun sfârșit continuarea pe care am dorit-o. Avem, în momentul de față, o licitație în desfășurarea pentru extinderea, supraînălțarea cu încă un etaj a acestei parcări și, bineînțeles, construirea unui heliport, astfel încât să scurtăm timpul în care pacientul ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe și beneficiază de servicii medicale. Când va fi gata și heliportul, nu va mai exista în țară o parcare de această dimensiune. Va fi unică. ”, a declarat Fotea.Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here