Prognoza meteo pentru București în următoarele trei zile. Se răcește vremea și bate viscolul

prognoza meteo deszăpezire

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti o vreme deosebit de rece în următoarele trei zile, însă şansele de ninsoare vor fi mai reduse, precizează prognoza meteo.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 28 noiembrie, ora 15:30 – 29 noiembrie, ora 8:00, cerul se va menţine mai mult noros, însă doar trecător vor mai fi posibile fulguieli. Temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 40 – 45 km/h, spulberând zăpada. Temperatura aerului va continua să scadă, iar minima va fi cuprinsă între -7 şi -5 grade Celsius, se mai arată în prognoza meteo.

Prognoza meteo. Vreme deosebit de rece

De asemenea, între 29 noiembrie – ora 8:00 şi 30 noiembrie – ora 8:00, vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură maximă ce va oscila între -4 şi -3 grade, şi o minimă de la -7 la -6 grade Celsius, mai scăzută în zona pre-orăşenească. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h şi vor fi înnorări, dar probabilitatea de ninsoare redusă.

Circulație îngreunată pe șosele

Prognoza meteo le-a dat bătăi de cap și șoferilor. Circulația rutieră pe A2, București – Constanța și retur se desfășoară îngreunat pe anumite sectoare din cauza ninsorii viscolite care provoacă reducerea vizibilității, pe alocuri sub 50 de metri.

Sectoarele de autostradă cu vizibilitate redusă alternează cu sectoare de autostradă cu vizibilitate bună, situație care poate lua prin surprindere participanții la traficul rutier. Ca urmare a acestei situații,  CNAIR le recomandă șoferilor să plece la drum pe acest sector de autostradă doar în caz de extremă urgență sau să staționeze în spațiile de urgență până ăn momentul în care vizibilitatea se va îmbunătăți.

Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a evita depunerea de straturii groase de zăpadă, precum și a depunerii de polei.

Și circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan – se desfăşoară, în judeţul Argeş, în condiţii de iarnă, până la kilometrul 104, poliţiştii fiind pregătiţi să intervină pentru a preveni evenimentele care se pot produce în contextul vremii nefavorabile, informează News.ro. Potrivit Poliţiei Judeţene Argeş, pe DN 7C – Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă, până la kilometrul 104.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeşti de Argeş sunt pregătiţi să intervină pentru prevenirea evenimentelor care se pot produce pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here