Primarul din Orhei, Ilan Shor, a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii din Republica Moldova

Primarul din Orhei, Ilan Shor, bănuit de corupție în dosarul jafului de un miliard de dolari din sistemul bancar, a fost reținut pentru 72 de ore de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova.

După audieri care au durat câteva ore, pe numele lui Ilan Shor, care a administrat Banca de Economii după 2013 și a scris un autodenunț în care afirma că i-a acordat sume impresionante de bani fostului premier Vladimir Filat, a fost emis un mandat de arestare pentru 72 de ore.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, dosarul pentru care a fost reținut Ilan Shor nu are legătură cu cel în care este implicat Vladimir Filat. Primarul din Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Bețișor susține că aplicarea măsurii de arest vine după ce au fost furnizate „noi dovezi de peste hotare”, urmând ca ulterior să se solicite procedura de arest pentru 30 de zile.

Ea a mai precizat că acesta este bănuit de acordarea unor credite ilegale în anul 2014. Avocații lui Ilan Shor susțin că nu există dovezi noi și contestă această decizie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.