Primarul din Câmpina, Horia Tiseanu, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită

DNA
Un fost ministru de Finanțe și un fost deputat, trimiși în judecată de DNA

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, s-a prezentat marți dimineață la sediul DNA Ploiești, acesta declarând că a fost citat telefonic.  

Horia Tiseanu este acuzat de procurorii DNA Ploiești că a cerut un procent din valoarea unui contract de lucrări pentru ca o anumită firmă să câștige licitația privind acordarea contractului în cauză.

Potrivit unui comunicat dat publicității de DNA, Tiseanu este urmărit penal sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. În același dosar, procurorii anticorupție au mai dispus începerea urmăririi penale față de suspecții Gheorghe Ecatrinescu, la data faptei director economic în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, Carmen Daniela Gheorghe, la data faptei director executiv în cadrul Poliției Locale Câmpina, și Costin-Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA arată că, în cursul anului 2014, inculpatul Horia Tiseanu, primar al municipiului Câmpina, a pretins de la reprezentantul unei firme un procent de 10% din valoarea unui contract de execuție a unor lucrări în valoare totală de 317.817 lei, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei.

„În schimbul acestor bani, inculpatul a facilitat firmei omului de afaceri câștigarea selecției de oferte (la cererea primarului Tiseanu Horia Laurențiu au fost întocmite alte două oferte la prețuri superioare, fapt ce a asigurat desemnarea ca și câștigătoare a ofertei societății reprezentate de omul de afaceri) și a procedat la aprobarea încheierii contractului respectiv”, explică procurorii.

Totodată, în cursul aceluiași an, Tiseanu, beneficiind de ajutorul celor trei suspecți, a dispus achiziționarea unei mașini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale și exclusive, cu încălcarea dispozițiilor legale.

Potrivit DNA, mașina a fost cumpărată din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina, unitate fără personalitate juridică aflată în subordinea primarului, deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa autoturisme pentru folosința proprie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here