Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat la sediul DNA

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache (PNL), s-a prezentat vineri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție. 

IPJ Ilfov a anunțat pe 11 iunie că a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce în spațiul public au apărut înregistrări audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discută despre mobilizarea oamenilor la alegerile locale din 5 iunie. Ulterior, dosarul a fost declinat la DNA.

Liderul PNL Ilfov Marian Petrache susținea atunci că nu există nicio încălcare a legii și că Parchetul ar trebui să cerceteze situația, adăugând că procurorii nu vor găsi nereguli. „Toate partidele sunt organizate pe așa-zisele registre electorale sau registre de votanți. Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei și le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbește de bani, iar eu îi spun: aveți grijă mare grijă că dacă umblați cu bani, va ia poliția. Dar ce nu dau cei care sunt interesați în înregistrarea aceea: la final… În sudul țării și în Moldova, PSD ia foarte ușor voturi, mult mai ușor decât PNL, natural, are un bazin electoral mai mare. (…) Dacă e un cetățean onest care a făcut această înregistrare și consideră că a fost încălcată legea, la Parchet cu ea!”, a declarat Marian Petrache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.