Galerie foto/Ziua Mondială a Animalelor sărbătorită la Galați

Zeci de iubitori de animale, voluntari, copii , părinți și bunici au venit, duminică, la adăpostul Ajutați-l pe Lăbuș pentru a petrece alături de căței, pisici și măgăruși. Participanții au purtat măști de protecție și au respectat toate regulile impuse de epidemia de COVID-19.

De ziua lor, animalele din adăpostul Ajutați-l pe Lăbuș au petrecut așa cum se cuvine: măgarii au primit în dar morcovi și mere, pisicile au primit conserve cu hrană umedă, iar câinii au primit un tort mare din orez cu legume și biscuiți. Nu au lipsit, desigur, îmbrățișările calde și atenția oferite de iubitorii de animale.

„În fiecare an, vin la adăpost însoțită de elevii Colegiului Economic să sărbătorim împreună Ziua animalelor. Este  o bucurie să putem empatiza, să ne bucurăm de prezența acestor suflete minunate. Am pregătit și tradiționalul tort din orez, legume și biscuiți. Este o zi frumoasă, alături de suflete frumoase”. (Camelia Tănase, profesor)

„Am ales să-mi petrec această zi aici la adăpost deoarece ador animalele. Eu le-aș strânge pe toate de pe stradă, să le duc acasă. Am acasă un papagal pe care l-am învățat să vorbească și am avut o cățelușă care a trăit 18 ani. Din partea colectivului meu am adus mere și morcovi pentru măgăruși , mâncare pentru căței și pisici, dar și jucării.  Aș prefera ca acest adăpost să nu mai fie plin de animale și să să le adopte cineva, să fie în casele oamenilor.” (Diana, elevă)

„Nu suport suferința nici la oameni, nici la animale. Mi se pare important să-i învățăm pe copiii noștri empatia. Dacă oferi bucurie, primești bucurie. Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri să iubească animalele, natura și să fie buni”. (Mădălina Verenca, medic pediatru)

În cei peste 13 ani de existență, adăpostul „Ajutați-l pe Lăbuș” a fost un refugiu pentru mii de câini, sute de pisici, dar și măgăruși, oițe, căprițe.

„Ne străduim ca în fiecare an să scoatem în evidența prezența animalelor în viața noastră, organizând acest eveniment. Scopul nostru este să avem cât mai multe adopții de căței, pentru că ei sunt cei care sunt cei mai izgoniți pe străzile orașelor. Ne dorim ca cât mai mulți dintre ei să-și găsească o familie, un cămin. De asemenea, ne dorim ca oamenii să ne cunoască munca, să ne cunoască animalele, să ne cunoască nevoile și să știe că este nevoie de prezența lor în viața noastră și a acestor suflete. La noi, lunar se adoptă 2-3 căței. Cele mai multe adopții se fac în rândul cățeilor tineri. Ne bucură mult faptul că oamenii din afara României adoptă căței din adăpostul nostru și le oferă o viață minunată”, a declarat Corina Grigore, președintele Asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Vizitatorii au empatizat cu animalele, iar unii dintre au ei și adoptat

„Am venit aici să adopt un cățel. Îmi doresc să am lângă mine astfel de suflete. Cei mai mulți dintre cățeii care ajung în adăpost sunt speriați de oameni și, din păcat, se adaptează foarte greu. Îmi doresc să adopt un câine de aici pentru a-i arăta că omul este prietenul lui și că noi îi iubim”. (Roxana, adoptatoare)

Iubitorii au venit cu daruri pentru animale.

„Am venit la Help Lăbuș pentru a vizita animăluțele. Sunt iubitor de animale, am acasă o pisică. Am venit cu mâncare pentru pisici, căței, mere și morcovi pentru măgăruși și hrană umedă.”(iubitor de animale, donator)

„Este prima dată când vin la adăpostul Ajutați-l pe Lăbuș. Știam că pe 4 octombrie este Ziua Animalelor și am venit să le aduc câteva daruri și să-mi petrec ziua în preajma lor. Am acasă un papagal, o pisică și doi căței”.(iubitoare de animale, donator)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.