Fostul primar din Pitești Tudor Pendiuc a fost achitat în primă instanță pentru abuz în serviciu

Tudor Pendiuc

Fostul primar din Piteşti Tudor Pendiuc şi fostul director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti Mircea Florentin Branişte au fost achitaţi, în primă instanţă, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de DNA pentru instigare la abuz în seviciu, respectiv abuz în serviciu.

Judecătorii Tribunalului Argeş au fispus achitarea fostul edil al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc şi a fostului director al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Piteşti Mircea Florentin Branişte într-un dosar în care fuseseră trimişi în judecată în luna februarie a anului trecut de către procurorii DNA.

În plus, fostul director al ADP Piteşti are de recuperat, conform sentinţei, suma de 27.747,02 lei, achitată la casieria Administraţiei Domeniului Public Piteşti, după ce a plătit, înainte de trimiterea în judecată a dosarului, banii consideraţi prejudiciu şi pentru care Administraţia Domeniului Public se constituise parte civilă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susţineau că în septembrie 2014 Mircea Florentin Branişte, director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Tudor Pendiuc, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă se află parţial pe o parte proprietate privată şi este parţial a statului şi reprezenta o cale de acces neasfaltată până atunci şi un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti.

Tudor Pendiuc – care a fost timp de şase mandate primar al municipiului Piteşti – mai este judecat într-un dosar de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.