Fenomen bizar pe plaja din Mamaia: a fost invadată de buburuze

sursa: Digi 24

Plaja din Mamaia a fost invadată de insecte. Turiștii care se află zilele aceste pe litoral se confructă cu o invazie de buburuze. Specialiștii spun, însă, că aceste insecte sunt total inofensive, ba chiar benefice pentru culturi.

„Din fericire, este vorba despre o specie autohtonă, despre Coccinella septempunctata, care practic adunce foarte multe beneficii, atât culturilor, cât și în general grădinilor, pentru că aceste buburuze consumă alte insecte mai mici, acele afide sau păduchi de plante, care efectiv distrug atât cultura agricolă, cât și grădini și arbori”, spune biologul Răzvan Popescu-Mirceni, pentru Digi 24.

Potrivit acestuia, buburuzele nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor.

„Din fericire, cum spuneam, este vorba despre o specie autohtonă, pentru că mai avem o altă specie, invazivă, i se mai spune și buburuza-arlechin, care are capacitatea să dea patru generații pe an, populații mult mai mari. Provenind din Asia de Est, ea a fost răspândită în mod deliberat de om, a fost importată de exemplu în Statele Unite, tocmai pentru a combate dăunătorii din agricultură, la începutul secolului XX”, a explicat biologul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here