Angajați ai Ambulanței Bihor, filmați în timp făceau alte activități în timpul serviciului

Foto: Ambulanta
Foto: Ambulanta


Un fost șofer al Serviciului de Ambulanță al Județului Bihor, concediat în 2020 deoarece părăsise postul pentru a-și duce mașina personală la o spălătorie auto,a reclamat la conducerea SAJ Bihor și la Ministerul Sănătății doi foști colegi.

Aceștia au fost filmați în situații incompatibile cu îndatoririle profesionale. Astfel, un ambulanțier a oprit salvarea la un supermarket „pentru cumpărături”, iar o asistentă a cules flori de soc în timp ce un pacient aștepta în mașină să fie dus în Oradea.

Conducerea SAJ Bihor a primit sesizările împreună cu două filmări făcute cu telefonul. Marin Mierluț, fostul ambulanțier la stația din Marghita, a declarat că una dintre înregistrări a fost realizată pe 6 iunie, din care se vede o ambulanță cu semnalele luminoase pornite,  oprită pe marginea drumului către Oradea, în timp ce asistenta Simona Pop culegea flori de soc, potrivit g4media.ro.

Directorul  executiv al SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter a declarat că după primirea plângerii, a declanșat cercetări disciplinare, așa cum a făcut și acum doi ani, când s-a decis desfacerea contractului de muncă al bărbatului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.