Vasile Blaga, pe cale să scape de sechestrul pus pe apartamentul din blocul milionarilor din Mamaia

Vasile Blaga scapă de sechestrul pus pe apartamentul din complexul Caelia
foto: info-sud-est.ro

După decizia de achitare a lui Vasile Blaga, Tribunalul București a decis și ridicarea sechestrului asigurător pus pe un apartament din Mamaia, apartament construit ilegal, cu complicitatea lui Radu Mazăre, direct pe plajă.

În motivarea Tribunalului București se arată că judecătorul ridică sechestrul asigurător dispus în cursul urmăririi penale, prin ordonanța nr. 234/P/2016 din 25.10.2016 a DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatului Vasile Blaga, până la concurența sumei de 10.000.000 de lei (circa 2.350.000 euro).

Pe lângă alte imobile, viitorul europarlamentar a obținut ridicarea sechestrului asigurător și de pe jumătate din apartamentul ”situat în Mamaia, având suprafața totală de 174,93 mp., inclusiv terasă 6 – 15,91 mp., terasă 12 – 16,15 mp., suprafața utilă de 142,87 mp situat la etajul 5 al construcției C1 – Ansamblul ,,Caelia”, se arată în motivarea instanței. Un apartament în acest complex costă între 350.000 și 500.000 de euro.

Ansablul Caelia a fost construit direct pe plaja din Mamaia, un bloc de 7 etaje, locuit de milionarii României.

Potrivit info-sud-est.ro, în anul 2006, afaceristul Viorel Păunescu vindea Hotelul Rex către familia Adamescu, în schimbul a 10 milioane de euro. Cu banii obținuți pe monumentul istoric, Păunescu se mută 10 metri mai la sud, unde ridică un complex rezidențial gigant direct pe plajă, pe care îl numește Caelia Residence. Construcția se află pe o bucată de plajă de 4353 de metri pătrați cumpărată de la primărie. Procurorii DNA spun că Radu Mazăre a vândut terenul mult mai ieftin decât prețul pieței, așa că fostul primar s-a ales cu un nou dosar penal. Blocul de 7 etaje a fost construit direct pe nisip, la mai puțin de 100 de metri de mare.

Vecinii lui Vasile Blaga

Potrivit sursei citate, vecinii lui Blaga de la Marea Neagră sunt celebri. Printre ei îi regăsim pe Sorin Paul Stănescu, nașul familiei Dragnea JR, Gheorghe Copos, Daiana Maria al Bitar (Voicu), nașa de cununie a cuplului Firea-Pandele, Raul Doicescu – fondatorul BogArt, Adrian Sârbu, Ana Cristina Godeanu, fosta șefă a Autorității de Management POSDRU, Nela Păvăloiu, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Berna patron al Tehnologica Radion, avocata Ana Maria Plaveti, Mircea Sandu-fost președinte al FRF, Florin Nicolae Muntean – fost director al Transgaz.

Achitat de tribunal

În dosarul finanţării ilegale a PDL, în 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, pe care îl acuză de trafic de influenţă, pentru că, în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL şi senator, ar fi primit în patru rânduri, printr-un interpus, 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.
În octombrie 2017, judecătoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalului Bucureşti a decis achitarea fostului ministru Vasile Blaga, acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit prin interpuşi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL. Decizia instanţei nu este definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here