Un român a comis o crimă care a șocat Belgia

FOTO: 4711018/Pixabay.com
FOTO: 4711018/Pixabay.com

Un român originar din Suceava a primit o pedeapsă de 25 de ani după ce a comis o crimă șocantă în Belgia. Acesta a violat-o și ucis-o pe Sofie Muylle, în vârstă de 27 de ani. Procurorii belgieni au cerut închisoare pe viață, având în vedere gravitatea faptelor, însă jurații au ținut cont de faptul că acesta nu avea antecedente penale.

„Ați avut o viață în mâinile dumneavoastră și ați aruncat-o cu indiferență, de parcă nu ar fi fost o ființă umană, ci un obiect. Pedeapsa va oferi o altă perspectivă asupra vieții. Veți beneficia de o a doua șansă. Totuși, trebuie să vă dai seama de suferința extraordinară pe care ați provocat-o familiei Muylle. Gândiți-vă doar la enormul dezastru pe care l-ați făcut. Altfel, cei 25 de ani vor trece în zadar”, i-a transmis judecătorul belgian Willem De Pauw, românului, înainte să-i anunțe sentința.

În noaptea crimei, victima era la un cazino împreună cu iubitul său. Pe la ora 4 dimineaţă a ieşit să se plimbe pe plajă, iar a doua zi a fost găsită fără suflare şi cu urme de violenţă pe corp. Ulterior, anchetatorii l-au găsit pe adevăratul făptaş, care între timp fugise în România, de unde a fost arestat.

Acesta nu a recunoscut niciodată crima, chiar dacă în telefonul său au fost descoperite poze şi înregistrări video cu ultimele clipe din viaţa tinerei. El le-a spus anchetatorilor că a violat-o „din curiozitate”, dar când a plecat de lângă ea, tânăra era în viaţă.

În noaptea crimei, victima era la un cazino împreună cu iubitul său. Pe la ora 4 dimineaţă a ieşit să se plimbe pe plajă, iar a doua zi a fost găsită fără suflare şi cu urme de violenţă pe corp. Ulterior, anchetatorii l-au găsit pe adevăratul făptaş, care între timp fugise în România, de unde a fost arestat. Alexandru Caliniuc nu a recunoscut niciodată crima, chiar dacă în telefonul său au fost descoperite poze şi înregistrări video cu ultimele clipe din viaţa tinerei. El le-a spus anchetatorilor că a violat-o „din curiozitate”, dar când a plecat de lângă ea, tânăra era în viaţă.

A fost încarcerat în închisoarea din Bruges, unde colegii săi s-au plâns că avea un comportament deviant şi l-au poreclit „perversul”, pentru că s-ar fi masturbat în faţa lor. A fost supus unor expertize psihiologice şi psihiatrice, specialiştii stabilind că este o persoană cu interes sexual excesiv şi deviant, care are însă discernământ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here