Rezultatele analizelor. Este românca din Italia fetița dispărută în urmă cu 17 ani?

Un italian crede că o tânără cu origini românești ar putea fi Denise
Un italian crede că o tânără cu origini românești ar putea fi Denise

O tânără din Italia cu origini românești, Elena Denisa Grigoriu, a ajuns în atenția presei naționale din Peninsulă după ce s-a presupus că ar putea fi o fetiță care a dispărut în urmă cu 17 ani. Între timp, s-au făcut analize de sânge, iar grupele nu corespund, ceea ce este de ajuns pentru a nu se efectua un test ADN.

Românca Elena Denisa Grigoriu, în vârstă de 19 ani, rezidentă în localitatea Scalea, provincia Cosenza, a devenit cunoscută în toată Italia, după ce a fost intervievată de marile posturi de televiziune italiene. Despre tânăra originară din Bicaz, județul Neamț, mulți italieni cred că este Denise Pipitone, o fetiță care a dispărut în urmă cu 17 ani în timp ce se juca în fața casei bunicilor materni.

„Eu nu sunt Denise Pipitone, sunt născută în România, iată certificatul meu de naștere. Am o cicatrice cum avea și fetița, dar nu sunt Denise. Dacă nu mă cred sau nu au încredere în documentele mele, sunt dispusă să fac și testul ADN dacă e cazul. M-am născut pe 4 mai 2002, în România, mama mea nu este aici, cu mine, iar tatăl meu e decedat. Sunt aici, în Italia, din 2009”, a declarat tânăra, în fața camerelor, potrivit Corriere.it.

Denisa Grigoriu a mai spus că îi pare rău că îi sunt create speranțe false memei Denisei Pipitone. „E trist să dai speranță unei persoane care își caută fiica de mult timp și dacă aș ști că sunt eu Denise Pipitone aș alerga cu brațele deschise spre ea, dar nu sunt Denise, nu știu cum să vă mai zic, dar nu sunt eu fetița dispărută”, a mai spus românca.

Denise Pipitone a dispărut pe 1 septembrie 2004, în timp ce se juca în fața casei bunicilor în Mazara del Vallo (Sicilia). Mama sa, Piera Maggio, a căutat în continuu în toți anii care au trecut de atunci. În 2005, un agent de pază a înregistrat cu telefonul mobil o fetiță care semănăa cu aceasta. Fetița este însoțită de o femeie romă și o întreabă la un moment dat unde o duce.

Oamenii legii i-au anchetat și pe sora mai mare a fetiței, fiica tatălui său, care este căsătorit cu o altă femeie. De asemenea, a fost anchetată și actuala soție a tatălui și fiica ei, dar nu au fost puse sub acuzare, deși apropiați ai mamei au susținut că ele s-ar face vinovate de dispariția micuței.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.