Transportul feroviar trece la ora oficială de vară. Ce se întâmplă cu trenurile aflate în circulație

Trenurile directe

CFR Călători anunță că începând de duminică, 26 martie 2017, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03,00 devenind ora 04,00.

Trecerea la ora oficială de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se face conform orarului prevăzut în Mersul Trenurilor.

Trenurile de călători vor circula după ora acutală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. până la ora 03,00, care va deveni ora 04,00. După ora 04,00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Garniturile aflate în circulație după ora 0,.00, care devine ora 04,00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04,00 – 05,00, trenurile vor pleca în ordinea rangului – întâi  cele Interregio, apoi cele Regio.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora oficială de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 26 martie 2017, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

CFR Călători recomandă ca înainte de călătorie, pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să sune la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului din gări.

LĂSAȚI UN MESAJ