Teodor Meleşcanu: Declaraţiile de unire cu Moldova ale primăriilor nu au valoare juridică

Diaspora nu a putut vota din cauza referendumului

Declaraţiile de unire dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe primării din cele două ţări sunt „expresia unei dorinţe”, dar nu au valoare juridică, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe a afirmat că declaraţiile privind unirea dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe consilii locale din cele două ţări nu au valoare juridică şi nu afectează relaţile dintre cele două state.

„Din punctul meu de vedere, declaraţiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalităţi sau conduceri de comune sunt de fapt expresia dorinţei de a fi mult mai aproape de România. Ele nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorinţe pe care o înţelegem şi pe care o respectăm. (…) Ele nu au niciun fel de valoare juridică şi nu afectează în niciun fel relaţiile noastre cu Republica Moldova”, a spus Teodor Meleşcanu.

Ministrul a mai spus că există un respect deosebit pentru ceea ce face România pentru a sprijini Republica Moldova. „Vreau să vă asigur că (…) există un respect deosebit şi mulţumiri calde pentru tot ceea ce face România în sprijinirea Republicii Moldova. Există o diferenţă de viziune între preşedintele Dodon, care este mai degrabă preocupat de orientarea Republicii Moldova spre spaţiul estic şi de majoritatea guvernamentală şi de majoritatea parlamentară care susţin ideea drumului european al Republicii Moldova, idee în care România contribuie foarte substanţial”, a mai afirmat Teodor Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a participat sâmbătă, alături de Călin Popescu Tăriceanu şi Norica Nicolai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, la conferinţa de alegeri a filialei teritoriale ALDE Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ