Țările din Europa în care certificatul Covid e încă obligatoriu

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului COVID-19 cu încă un an, până pe 30 iunie 2023. De asemenea, europarlamentarii vor cere Comisiei Europene evaluarea necesității certificatului după o perioadă de 6 luni de la extensie, după decembrie 2022, în funcție de recomandările Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

„Virusul încă circulă, este prevalent în UE și trebuie să fim pregătiți pentru noi creșteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariția unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

Cele mai multe țări au renunțat, cel puțin temporar, la certificatele Covid. Franța, de exemplu, este una dintre țările în care certificatul COVID este necesar pentru a demonstra vaccinarea. Țara se află în tranziție de ieșire din stare de urgență sanitară până pe 31 iulie 2022.

Și în Portugalia se cere certificatul de vaccinare, această țară fiind în stare de alertă până pe 31 mai 2022. De asemenea, Spania este o altă țară din Europa în care nu s-a renunțat certificatul de vaccinare. De asemenea, la intrare în țară, potrivit Ministerului Afacerilor de Externe, mai trebuie prezentat certificat Covid și în țări precum Austria, Bosnia Herțegovina, Finlanda, Italia, San Marino, Cipru, Marla, Principatul Monaco, Belgia, Germania, Norvegia sau Turcia. Mai multe detalii puteți afla de – aici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here