Guvernul vrea să le ofere 50% în plus la salariu românilor care se întorc din Diaspora

sursa: Guvernul României

Românii din diaspora care se întorc să muncească în țară ar putea beneficia de mai multe ajutoare din partea statului.

Guvernul României a lansat un program special pentru cei care vor să se întoarcă din diaspora. Sunt acordate facilități românilor care și-au pierdut locul de muncă în străinătate.

Ministrul Muncii a declarat că angajații vor primi de la stat 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

„O măsură activă, pe care Guvernul a susţinut-o la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, constă în acordarea angajaților a unei sume de maximum 50% din salariu, până la 2.500 de lei, pentru fiecare persoană angajată care se întoarce din străinătate și se angajează în țară.

Această măsură vizează deopotrivă segmentul de forţă de muncă tânără, dar şi pe cel care depăşeşte 50 de ani şi care se află în serioase situaţii de dificultate în a-şi găsi un loc de muncă”, a explicat ministrul Marius Budăi.

Pentru a se asigura că românii care se întorc astfel în țară vor putea lucra aici cel puțin doi ani, guvernul a stabilit că măsura va acoperi o perioadă de 12 luni, începând de la data angajării, iar firma trebuie să mențină fiecare angajat pentru încă 12 luni de la terminarea celei pentru care a primit sprijin de la stat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here