Sute de români blocaţi în nordul Greciei după ce feriboturile s-au stricat

sursa: realitatea.tv

Situaţie incredibilă. Sute de români sunt blocaţiîn nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul între insula Samothraki şi continent s-au stricat.

Situaţia este foarte gravă mai ales din cauza faptuluică  pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare. Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare şi că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă, potrivit digi24.ro.

Haosul general s-a instalat în portul insulei greceşti Samothraki. Turiştii nervoşi cer explicaţii. Nu numai că feribotul care făcea legătura cu restul Greciei s-a stricat. La fel s-a întâmplat şi cu nava trimisă pentru a-l înlocui.

romani-blocati-in-grecia

Români blocaţi în nordul Greciei

În jur de 1.500 de oameni – greci, români, bulgari, sârbi şi francezi – vor să părăsească insula. Şi-au lăsat maşinile în port, ca să aibă şanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, şi dorm pe unde apucă. Unii şi-au întins corturile, alţii au găsit cazare la suprapreţ.

Citeşte şi: Avertizare MAE: Risc crescut de incendii de vegetaţie în Grecia

Primăria a permis unor turişti să doarmă în clădiri ale municipalităţii.

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informaţii contradictorii. „Continuăm să fim ademeniţi cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situaţia”, a spus femeia pentru digi24.

Pe de altă parte, în timp ce unii încearcă disperaţi să părăsească insula, alţii vor să ajungă în Samothraki, unde au rezervări.

Incendii de vegetație au izbucnit în apropierea portului

Mai grav este faptul că în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetaţie. Pompierii locali au fost deja anunţaţi că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Citeşte şi: Alertă de călătorie în Grecia. Risc ridicat de incendii

Tot haosul a început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu şi maşini. Vineri, autorităţile elene au anunţat că au găsit o altă navă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinaţie din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

De atunci, insula Samothraki e ruptă, practic, de restul lumii.

Oficialii greci au anunţat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ