Avertizare MAE: Risc crescut de incendii de vegetaţie în Grecia

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi anunţă pe românii care se află sau vor să meargă în Grecia că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat situaţia arealelor unde există un risc ridicat la incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru data de 12 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, astfel: Attica, Insula Evia, Fthiotida, Argolida, Lakonia, Ahaia, Ilia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Lesvos şi Insula Chios”, transmite MAE.

Citeşte şi: Alertă de călătorie în Grecia. Risc ridicat de incendii

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Incendii de vegetaţie în Grecia

Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure produse pe teritoriul Greciei – dintre care unul important, în apropiere de Atena -, declanşate de temperaturile caniculare şi vânturile violente, informează AFP, preluată de Agerpres.

Peste 450 de pompieri şi 23 de avioane au fost mobilizate în întreaga ţară pentru combaterea acestor incendii care au făcut ravagii mai ales pe insula Elafonissos şi în jurul localităţii Marathon din apropiere de Atena.

Citeşte şi: Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia: virusul West Nile atacă în mai multe zone, două persoane au murit!

Un camping şi un hotel de pe insula Elafonissos, precum şi o colonie de vacanţă din apropiere de Marathon fost evacuate, a relatat agenţia oficială de presă ANA, potrivit digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

*