SUA. Un român este acuzat că a lansat un virus care a afectat NASA

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Un român, acuzat că ar fi ajutat la răspândirea unui virus care a afectat peste 1 milion de computere provocând mari pagube financiare în lumea întreagă, a fost extrădat în SUA.

Mihai Păunescu, 37 de ani, este acuzat că ar fi condus un serviciu care a răspândit virusul Gozi, sustrăgând informații privind conturi bancare personale, fiind imposibil de depistat. Luni, bărbatul a apărut pentru prima oară în fața unei instanțe federale din Manhattan, care a decis reținerea lui, potrivit g4media.ro.

 Potrivit procurorilor, virusul  este unul dintre cei mari mari distrugători din istorie, victimele suferind pierderi de milioane de dolari.

Virusul a fost depistat pentru prima oară în 2007, infectand cel puțin 40000 de computere din StateleNASA Unite,  din care peste 160 care aparțineau Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA).

 Mihai Păunescu a fost extrădat din Columbia, fiind arestat anul trecut sub acuzația de conspirație în vederea imixtiunii în diverse computere și conspirație în vederea unor fraude bancare și informatice. 

Mihai Păunescu fusese arestat în România în 2021, fiind  eliberat pe cauțiune. În anul 2022, procurorii americani i-au acuzat pe Mihai Păunescu și pe Nikita Kuzmin, creatorul rus al virusului, care, în urma unui acord de cooperare și-a recunoscut în secret vina, în 2011.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here