Scandal pe Legea jocurilor de noroc: Va fi trântită la CCR!

FOTO: stux/Pixabay.com
FOTO: stux/Pixabay.com

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că legea prin care se interzice publicitatea la jocurile de noroc are prevederi neconstituționale.

CITEŞTE ŞI: CCR a respins plângerea USR: Primarii vor avea indemnizaţii URIAŞE!

Zegrean arată că ultimul amendament adus de UDMR acestei legi va fi motiv ca legea să fie trântită la CCR.

Amendamentul depus de UDMR și votat marți de senatorii din Comisia Juridică și cea de Cultură prevede că „Se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive, ori de alte persoane, care datorită celebrității lor pot încuraja activitățile de jocuri de noroc și pariuri sportive”.

Ce spune Zegrean

Însă Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat, pentru Libertatea, că această interdicție este neconstituțională: „Chiar am urmărit subiectul. Eu cred că până la dezbaterea legii în plenul Senatului și apoi în cel al Camerei, cineva va citi Constituția României, mai precis articolul 45, și se va sesiza că nu este în regulă. Este evident că un asemenea amendament încalcă Constituția”.

Articolul 45 din Constituția României prevede că: „Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniţiativă şi exercitarea acestora în condiţiile legii sunt garantate”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.