Restricții de weekend la Constanța înainte de începerea sezonul turistic

Constanta. Sursa Foto: ConstantaMe
Sursa Foto: Facebook, ConstantaMea

Sezonul se va deschide pe litoral pe 1 mai, iar stațiunile de la mare se alătură celor de la munte, aflate pe lista de restricții stabilite de Guvern.

Pensiunile și hotelurile vor putea caza turiști la cel mult 70% din capacitate, potrivit digi24.ro.

Ce măsuri au decis autoritățile locale

Autoritățile locale s-au întâlnit astăzi într-o ședință pentru a discuta cum se va desfășura activitatea în sezonul estival. În stațiunile unde incidența depășește 4 la mia de locuitori, terasele și magazinele se vor închide la ora 18.00 în weekend.

Sezonul se va deschide pe litoral pe 1 mai

Sezonul se va deschide pe litoral pe 1 mai. Stațiunile de la mare se află pe lista de restricții stabilite de Guvern, alături celor de la munte. Pensiunile și hotelurile vor putea caza turiști la cel mult 70% din capacitate. În stațiunile unde incidența depășește 4 la mia de locuitori, terasele și magazinele se vor închide la ora 18.00 în weekend. Silviu Coșa prefectul județului Constanța, a explicat la ce trebuie să se aștepte turiștii și firmele de pe litoral.

Potrivit Prefectului, s-a decis constituirea unui grup de lucru pentru turism. El va fi alcătuit din instituțiile cu reprezentare la nivel guvernamental, reprezentanți ai administrațiilor locale care se ocupă de plaje și reprezentanți ai asociațiilor patronale din turism.

La ce oră se vor închide magazinele în Constanța de duminică în weekend

În județ, inclusiv în Constanța, unde au trecut de incidența de 4 la mie, magazinele se vor închide la ora 18.00. Acest lucru în weekend, începând de duminică. De atunci vor fi restricții de circulație de la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura va fi valabilă timp de 14 zile.

„Sperăm ca în felul acesta trendul de scădere a ratei de incidență care s-a înregistrat în ultima săptămână să se mențină. Astfel încât turiștii să poată beneficia de condiții cât mai lejere în perioada sărbătorilor pascale. Dar și de 1 Mai”, a spus prefectul.

El a adăugat că se așteaptă la un număr mare de turiști în primele zile din luna mai.

„Instituțiile sunt pregătite pentru a garanta siguranța turiștilor”

„Instituțiile sunt pregătite pentru a garanta siguranța turiștilor. Ne-am bucura chiar să fie un număr cât mai mare de turiști pentru că vremea este frumoasă. Plajele sunt mai largi și agenții economici dornici să pună la dispoziție servicii de calitate cât mai ridicată”, a spus Coșa.

„Măsurile care trebuie respectate sunt generale pe întreg teritoriul național”

Prefectul a spus că aceste restricții de weekend nu vor fi ridicate de pe o zi pe alta, potrivit digi24.ro.

„Măsurile care trebuie respectate sunt generale pe întreg teritoriul național. Ele țin de siguranța sanitară a oamenilor. Nu cred că ar fi în beneficiul cuiva să se facă excepții”, a spus el.

Prefectul a explicat că rata de incidență cu măsurile aferente se constată în interval de 48 de ore de la anunțarea mediei.

„Noi în general am uzat de acest interval de timp pentru a vedea dacă trendul este crescător. Caz în care trebuie să adoptăm măsuri. Sau este unul oscilant .Iar atunci avem 48 de ore pentru a regla măsurile. Dar și de a rămâne în acel prag de incidență care se asigură condiții mai relaxate”, a spus prefectul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here