Rareş Bogdan a RĂBUFNIT: Austria va suporta consecinţele! Trebuie suspendat votul

Hai la masă cu Rareș Bogdan Rareș Bogdan interzis la Realitatea TV

Rareş Bogdan, prim vicepreședinte PNL, a afirmat în cadrul ședinței din Parlamentul European că refuzul aderării României în spaţiul Schengen „este cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani, iar Austria va suporta consecințele”.

CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan a RĂBUFNIT: Atitudinea Austriei e chiar revoltătoare, stupefiantă!

„Vin în fața dumneavoastră, după ce Austria a dat un vot împotriva Europei. Acest vot a umilit România și ține ostatici milioane de români.

Votul Austriei sfidează articolul 2 al tratatului Uniunii Europene, care spune că statul de drept este o valoare fundamentală.

Ungaria are banii blocați din cauza încălcării statului de drept. Austria nu, încă nu, deși cancelarul Nehammer are o atitudine iliberală pronunțată și absolut rasistă.

Votul Austriei sfidează articolul 21 al tratatului de funcționare al Uniunii Europene referitor la libera circulație, plus alte 20 de acte normative.

România are dreptul

Potrivit acestor acte normative, România are dreptul să i se ridice controalele la frontieră dacă respect ACQUIS-ul Schengen. România a trecut de toate evaluările, au fost ridicat și MCV, au fost vizite suplimentare de evaluare.

22 de experți din 12 țări UE și reprezentanți Frontex și Comisie, plus 10 experți suplimentari olandezi.

Sunt fapte pe care cancelarul Austriei le ignoră sub pretext că-i permisivă cu imigranții ţara mea, o minciună cap-coadă. Cancelarul Nehammer a decretat prin blocajul Schengen al doilea dictat de la Viena, pentru români.

Excelențele voastre, domnia legii este baza existenței Uniunii Europene. Cer Comisiei și Parlamentului să solicite Curții de Justiție constatarea încălcării de către Austria ACQUIS-ul și să facă demersuri pentru suspendarea dreptului său de vot. Vă asigur că Guvernul țării noastre va face acest lucru, pentru că este cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani care s-a întâmplat României și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus europarlamentarul şi prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, în ședința din Parlamentul European.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.