Rareş Bogdan a RĂBUFNIT: Atitudinea Austriei e chiar revoltătoare, stupefiantă!

Problemele interne ale unui stat, fie ele și legate de chestiuni electorale, nu trebuie să afecteze coeziunea europeană și interesele unui stat, susține prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, cu referire la atitudinea Austriei, care se opune ca România să intre în spațiul Schengen.

CITEŞTE ŞI: Şantaj la nivel înalt: OMV vrea modificarea Legii off-shore ca Austria să nu se opună aderării la Schengen

„Sigur că e stupefiantă, chiar revoltătoare atitudinea Austriei. Problemele interne ale unui stat, fie ele și legate de chestiuni electorale, nu trebuie să afecteze coeziunea europeană și interesele unui stat. Dacă Austria continuă cu aceeași poziție, e o jignire la adresa poporului român și României. Noi considerăm Austria ca o țară prietenă, dar (…) invocarea faptului că prin România ar fi ajuns 75.000 de refugiați din cei 112.000 care au ajuns în Austria e complet falsă”, a declarat Rareș Bogdan, la B1 TV.

Motive false

„Presa de la Viena spune că motivele invocate de cancelar și ministrul de Interne țin strict de retorica electorală și sunt false și pun într-o situație complicată o țară parteneră, în care se află companii din Austria. (…) Problema nu e doar a României, e o problemă a coeziunii europene, a UE”, a concluzionat europarlamentarul PNL.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi dimineaţa, într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi nu are de gând să-şi schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie, relatează presa austriacă. Aflat la Tirana, cancelarul austriac Karl Nehammer, a confirmat ulterior această poziţie.

„În acest moment, refuzăm extinderea Schengen cu România şi Bulgaria”, a spus ministrul, scrie News.ro.

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schegen, adică aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii – a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu acordat cotidianului „Kleine Zeitung”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.