Rafila, despre valul 5 al pandemiei: Sunt un susţinător al şcolilor deschise!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, referitor la valul 5 al pandemiei de Covid-19, că el este un susținător al școlilor deschise, însă eventuale noi măsuri vor fi discutate la momentul potrivit și vor fi luate decizii ”echilibrate”.

”O să discutăm cu toți colegii pentru a lua decizii echilibrate. (…) Sunt un susținător al școlilor deschise”, a declarat Rafila, aflat la Institutul ”Matei Balș” din Capitală care se pregătește să redeschidă Pavilionul V renovat în urma incendiului de la începutul anului.

CITEŞTE ŞI: Rafila, supărat că nu avem certificat verde: Sper să nu ajungem la lockdown!

Trebuie să vedem care este evoluția bolii, a mai spus Rafila, dând și exemplul britanicilor care nu au închis unitățile de învățământ nici atunci când s-au confruntat cu un număr extrem de mare de cazuri de îmbolnăviri.

Riscul blocării sistemului sanitar

Oricum ar fi, chiar dacă procentul de persoane care se internează este mai mic, dacă ai un număr mare în același interval scurt de timp, sigur există riscul blocării sistemului sanitar, a mai spus Rafila referitor la valul 5.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că „nu o să putem opri creșterea numărului de cazuri, important este să încetinim viteza de creștere” pentru a evita aglomerarea spitalelor. Dacă ai 25.000 de cazuri într-o singură zi din care 10% necesită spitalizarea, atunci există presiune pe sistem.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here