Raed Arafat, despre moartea femeii de la Constanța: IGSU face verificări pentru a vedea cum au acționat pompierii

Raed Arafat, sursa: gov.ro
Raed Arafat, sursa: gov.ro

Raed Arafat, seful DSU, spune că ISU Constanța și o echipă de la IGSU analizeaza incidentul de la Constanța, când în timpul intervenției la incendiul o femeie a murit căzând de la balcon.

Arafat spune că vor fi audiate toate persoanele implicate și vor fi ascultate apelurile la 112. Acest lucru pentru a se determina ce informații au avut pompierii înainte de intervenție.

„Această autoscară știm că a ajuns mai târziu”

„Ce analizăm noi acum e o componentă a intervenției. Cea cu autoscara. Constanța are 3 unități de pompierii una la port, una numită Palas. Iar una numită după un ofițer care a căzut la datorie și care era cel mai aproape de locul incendiului de la aparatamentul de la etajul 6. În mod normal, când ai un incendiu la un etaj superior, automat trebuie să fie anunțată autoscara. Constanța are două autoscări noi, care nu sunt cele din anii 70. Autoscara care era la detașamentul apropiat apartamentului era defectă. Din cauza asta au plecat primele mașini de intervenții din zona apropiată. Autoscara, care este la un alt detașament, la 8 kilometri distanță, în mod normal trebuia alertată imediat și plecată”, a spus Arafat.

IGSU face anchetă

„Această autoscară știm că a ajuns mai târziu. Am primit mai multe ore care ne arată când a ajuns. Prima dată ni s-a spus că a ajuns la 9:27. Apoi a apărut o filmare care arăta că a ajuns la 9 40. Din cauza asta s-a solicitat o anchetă care va fi efectuată de ISU Constanța. Dar și IGSU a trimis o echipă. Acum sunt audiate toate persoanele implicate, ca să înțelegem ce s-a întâmplat.

Orice greșeală, orice neglijență, dacă se descoperă acolo, normal că se vor lua măsuri”, a adăugat el.

Informații transmise greșit

Șeful ISU Constanța a spus că au circulat prost informațiile. Potrivit acestuia, primul echipaj a ajuns la locul incendiului fără să știe ce se întâmplă de fapt.

„Vom afla după ce se ascultă apelurile. Eu nu le-am ascultat. Nu știu dacă apelantul i-a spus unde este incendiu, dacă a spus că în apartament nu mai e nimeni. Pentru că circulă și informația că doamna ar fi ieșit, după care ar fi reintrat în apartament. Nu știu dacă este adevăra. Dacă apelantul a spus inițial că nu mai este nimeni în apartament și doar este incendiu. Sau dacă i-a zis că este cineva blocat acolo. Urmează să vedem ce la concluzii ajung colegii noștri după ce ascultă apelurile”, a spus Arafat.

IGSU a trimis o echipă tocmai pentru a se asigura că ancheta va fi imparțială, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here