PSD atacă la CCR OUG pe Sănătate: Guvernarea fantastică pune noi biruri!

sursa: Facebook, Gabriela Firea

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susține că noile măsuri ale Guvernului privitoare la accesul la sănătate vor fi contestate de către PSD la Curtea Constituțională, asta dacă nu va exista o acțiune a Avocatului Poporului înainte.

„Bir nou pentru investigații medicale și tratamente, în guvernarea „fantasticā”!Este o mare minciună că guvernul a dat pacienților posibilitatea de a alege unde să fie tratați! Puteau face acest lucru și până acum în spitalele private care aveau contract cu casa de asigurări. Diferența fundamentală e că, anterior, serviciile decontate erau gratuite și la stat, și la privat.

Acum, cu noua putere, spitalele private pot cere bani pacienților în plus față de suma decontată. Apare discriminarea în privința accesului la sănătate în funcție de veniturile pacienților.

Dacă Avocatul Poporului nu va ataca aceste OUG-uri, cum a făcut în trecut, PSD le va contesta la CCR, după ce vor parcurge procedurile parlamentare.

Privatizarea spitalelor de stat

Conform ordonanțelor de guvern, spitalele private, care până acum acordau servicii gratuite pacienților, în baza contractului cu casa de sănătate, vor putea impune tarife pacienților în plus față sumele decontate din bugetul public al asigurărilor de sănătate.

Problemele cele mai grave vor fi la pacienții care nu se pot trata gratuit la stat și care nu își permit coplata în sistemul privat.

În cazul pacienților cu afecțiuni oncologice nu există opțiuni de tratament în sistemul public peste tot în țară, iar acolo unde există secții de oncologie ele sunt supra-aglomerate cu programări de luni de zile.

CITEȘTE ȘI: De la 1 iulie, modificări în sistemul asigurărilor de sănătate. Va fi introdusă „contribuția personală” pentru pacienți

Mulți dintre acești pacienți vor fi nevoiți să se trateze în sistemul privat, cu condiția de a scoate bani din buzunar.

Trăiesc doar cei care își permit să plătească coplata. Cine nu își permite moare!

În timp ce Guvernul Cîțu dă undă verde spitalelor private să își maximizeze profiturile în dauna pacienților români, Ministerul Sănătății subminează sistemul public de sănătate prin desființarea unor spitale esențiale cum este Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, singura unitate care poate realiza transplant renal în Regiunea de Nord-Vest a României.

JunglaDeDreapta

NuLePasăDeOameni

SānātateaSeScumpește”, scrie Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here