Promovarea valorilor culturale în Sectorul 5. Proiectele câștigătoare finanțate de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al sectorului 5, din Capitală, a publicat lista proiectelor câștigătoare din cadrul liniei de finanțare nerambursabilă din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general pentru anul 2023.

Astfel, pentru programul anual de finanțări nerambursabile prin Ordonanța 51/1998 și Legea 350/2005 a fost alocat un buget de 4 milioane de lei (peste 800.000 de euro) pentru activități nonprofit de interes local, pentru domeniul cultură.

Plafonul maxim pentru un proiect a fost fixat la suma de 200.000 lei, fiind finanțate, în total, 23 proiecte culturale ce vizează promovarea valorilor culturale, prin intermediul diversității conținuturilor și expresiilor artistice la nivelul Sectorului 5, a anunțat Primăria Sectorului 5.

Pentru programul anual de finanțări nerambursabile prin Legea 69/2000 a fost alocată suma de 2 milioane de lei (circa 400.000 de euro) pentru activități nonprofit de interes local pentru domeniul sport și educație fizică, cu un plafon maxim pentru un proiect fixat la suma de 300.000 lei. Până la finalul anului 2023, prin acest program au fost finanțate șapte proiecte.

În total, în urma etapei de evaluare a ofertelor culturale, au fost selectate 30 de proiecte din domeniile „Arte vizuale”, „Muzică”, „Dans”, „Arta digitală și noile medii”, „Educație prin cultură”, „Patrimoniu cultural și imaterial”, „Sport”, „Cultură” și „Educație”.

Lista tuturor proiectelor câștigătoare în cadrul liniei de finanțare nerambursabilă este disponibilă AICI.

Evenimente cu impact pentru bucureștenii sectorului 5

„Principalele obiective ale programului de finanțare nerambursabilă din anul acesta sunt stimularea sectorului creativ în Sectorul 5, descentralizarea ofertei culturale la nivelul comunității și implicarea activă a locuitorilor în proiectele artistice, muzică, dans, teatru, arte vizuale și arte plastice, creșterea gradului de consum a culturii scrise și dezvoltarea posibilității de auto exprimare, implementarea unor evenimente sau acțiuni care reflectă viața cultural-artistică, spiritualitatea, modernismul și arta locuitorilor Sectorului 5”, informează Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

Printre proiectele culturale susținute în cadrul liniei de finanțare nerambursabilă se numără evenimente menite să crească și să dezvolte impactul culturii asupra cetățenilor din Sectorul 5, să creeze contexte colaborative și să încurajeze conexiuni culturale între comunități cum ar fi: Dansând pentru Viitor: Reciclare și Curățenie Urbană, Comedie pe Bulevard, ediția a 2-a, O mică istorie a României Mari – lecția de istorie interactivă, Fără Bullying În Sectorul 5, Povești din București – publicarea unei cărți scrise și ilustrate de adolescenți din Sectorul 5, Teatru în Sectorul 5, Explorări și transformări, Educație prin sport, ediția a X-a, Incluziune și educație prin sport sau Rahova, Fotbal și Feminitate 2023.

Proiectele culturale din cadrul sesiunii de finanțare 2023 se desfășoară în perioada octombrie-decembrie 2023 în Sectorul 5 al Municipiului București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.