Procesul Alinei Bica și al fostului primar general al Capitalei Adriean Videanu se apropie de final

Videanu pune borduri

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au anunțat luni finalul procesului în dosarul în care Alina Bica şi fostul primar general Adriean Videanu sunt acuzaţi de corupţie.

Magistraţii Curţii Supreme au dispus, luni, la procesul în care Alina Bica şi omul de afaceri Adriean Videanu sunt acuzaţi de fapte de corupţie, ca la următorul termen, din 11 iunie, să fie citaţi mai mulţi martori, între care şi Ovidiu Tender, Nicoleta Tender, Ana Maria Topoliceanu, Mihail Udroiu.

De asemenea, preşedintele completului le-a spus apărătorilor din sală să fie pregătiţi şi pentru depunerea ultimelor concluzii, în eventualitatea în care vor putea fi depuse la termenul din iunie. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost reprezentată de un avocat la termenul de luni. Sentinţa din acest proces va fi una definitivă.

În primă instanţă, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arătau procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, „rezultă cu evidenţă, din cronologia naturii şi destinaţiei celor 80 acţiuni, aparţinând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acţiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acţiuni la purtător”.

Faptul transformării acţiunilor nominative în acţiuni la purtător a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 când s-a aplicat sechestru asigurator, mai arată procurorii. Transformarea acţiunilor nominative în acţiuni la purtător nu a modificat deţinătorul, ci numai natura lor, mai explică aceştia. „Depunerea acţiunilor la purtător, deci momentul la care acestea nu mai aparţineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor. În acel moment, la acea dată, de 4.10.2013 din cele 160 acţiuni la purtător câte 50% au revenit numiţilor Videanu Andrei Valentin şi Videanu Diana Alexandra”, se arată în referat. Procurorii susţin că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, „inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională”.

Pe 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu. „Ridicarea măsurii asiguratorii, prin decizia abuzivă a numitei Bica Alina Mihaela şi complicitatea numitului Videanu Adriean, periclitează şi îngreunează recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea şi facilitarea înstrăinării acţiunilor respective”, notează procurorii în acelaşi referat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here