Primarul PNL din Turda l-a mutat pe Avram Iancu ca să facă loc fondurilor europene

Foto: turdanews.net
Foto: turdanews.net

A fost mare deranj miercuri în Turda, mutarea statuii lui Avram Iancu din centrul orașului în zona din fața teatrului lăsându-se cu proteste, plângere penală și în instanță.

În fruntea protestatarilor s-a aflat Asociația „Avram Iancu” care a realizat statuia în 1998. Aceștia îl acuză pe primar că a luat decizia fără aprobarea Consiliului Local.

Reprezentanții primăriei se apără, potrivit turdanews.net, spunând că mutarea statuii în zona din fața teatrului, pe un soclu cu fața spre strada Avram Iancu, îi asigură o punere în valoare mai bună și că este necesară această operațiune având în vedere reabilitarea zonei centrale, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

PSD sare la gâtul primarului PNL

Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda și subprefectul județului Cluj, a avut o reacție dură la adresa primarului Cristian Octavian Matei (PNL):

„Se pare ca în orașul nostru, părerea turdenilor nu contează (doar din 4 în 4 ani), istoria nici atât.

Simbolul național, Crăișorul Munților nu are loc în centrul orașului și va fi înlocuit cu o amărâtă de scenă, care e mult mai importantă în viziunea unora dintre cei care ne conduc.

Cer primarului să prezinte public, turdenilor, avizele și cadrul legal în baza căruia a fost posibilă această locare.

Voi face toate demersurile legale necesare și voi sesiza autoritățile competente în soluționarea acestei situații de neimaginat.

Mutarea statuii este făcută EXCLUSIV din dorința autorităților locale”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.