Primarul Piedone, nemulțumit de stadiul lucrărilor de la Școala nr. 124: Ori la bal, ori la spital!

Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut o vizită la școala nr.124, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reconstrucție. Nemulțumit de stadiul lucrărilor, edilul l-a muștruluit pe constructor: „Ori la bal, ori la spital!”

Edilul a constatat că proiectul trenează și a dispus grăbirea de urgență a lucrărilor, dând ca termen de finalizare data de 1 septembrie.

Această școală a fost inițial demolată în urma incendiului din 27-28 mai 2018.

În luna iulie 2018, între unitatea de învățământ în cauză și un operator economic, a fost încheiat un contract pentru realizarea lucrărilor de consolidare parțială și de reconstrucție a Școlii Gimnaziale nr. 124, contractul respectiv fiind reziliat în luna decembrie 2019.

În luna iulie 2020, Primăria Sectorului 5 a încheiat contractul privind execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții Lucrări de consolidare și reconstrucție Școala Gimnazială Nr. 124, Sector 5, București, termenul de execuție fiind de 6 luni. Lucrările au fost sistate în luna octombrie și reluate în luna noiembrie 2020.

În anul școlar 2020 – 2021, cei 664 de copii înscriși la Școala Gimnazială nr.124, au învățat exclusiv în sistem online, din cauza faptului că nu au existat spații de învățământ libere, care să fie alocate unității aflate în reconstrucție.

CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul Piedone desființează o stână ilegală de la periferia Sectorului 5

Doar șapte muncitori lucrau pe șantier

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone l-a avertizat pe constructor să terrmine la timp lucrările. În timpul inspecției, edilul a constatat că șantier lucrau doar șapte muncitori.

„Ori la bal, ori la spital! Asta i-am spus directorului firmei care se ocupă de reconstrucția școlii nr. 124. Lucrările trenează de 3 ani de zile, iar pe șantierul școlii sunt doar 7 muncitori… ȘAPTE… când ar trebui să fie zeci. Unde mai pui că parte din lucrările efectuate sunt făcute de mântuială. Se va reface tot ce nu este în regulă… nici nu stau la discuții. I-am spus directorului că miercuri merg să verific din nou șantierul și vreau să vad furnicar… ca la parcul Arbănași. Ăsta este standardul și ritmul în care trebuie să ne mișcăm. Ce nu s-a făcut în 3 ani de zile se va face în 2 luni și jumătate. Școala trebuie să fie gata la 1 septembrie… ȘI VA FI!!! Educația trebuie să primeze… copiii au stat destul acasă, sau înghesuiți prin alte școli! Vreau ca începutul noului an școlar să-i prindă pe copii în clădiri nou-nouțe și o să mă asigur că așa va fi… Continuăm să facem imposibilul, POSIBIL!”, a scris Piedone pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here