Primarul Emil Boc și ministrul Vlad Voiculescu se războiesc în declarații. Mărul discordiei, campaniile de vaccinare anticoronavirus din țară

Primarului Clujului, Emil Boc, continuă războiul de replici dure legat de coronavirus cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Cei doi s-au confruntat, sâmbătă, prin intermediul presei, privitor la finanțarea campaniei de vaccinare.

Primarul Emil Boc i-a reproșat lui Vlad Voiculescu că nu poate stabili sarcini ”fără să dea bani”. Emil Boc a declarat că primarii din asociația pe care o conduce ”sunt extrem de revoltați” pe atitudinea ministrului Sănătății. Potrivit acestuia, Vlad Voiculescu ”ignoră niște principii după care se conduce UE”.

„Nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani”

„Este un principiu larg, european recunoscut, că nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă. Se pare că la Ministerul Sănătății acest lucru nu s-a înțeles suficient. Noi de acest lucru am fost nemulțumiți. Am sesizat Ministerul Sănătății pentru acest aspect. Toți primarii sunt extrem de dedicați să se implice și să susțină procesul de vaccinare, pe care îl considerăm de interes național. Ne dorim să fie o reușită (…)Adică, dacă totuși avem o dimensiune și o viziune europeană, orice ministru ar trebui să știe din Guvernul României că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau. Dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face. Darămite la nivelul unei țări europene!”

De ce sunt nemulțumiți primarii din Asociația Municipiilor

Primarii din Asociația Municipiilor sunt foarte nemulțumiți de această abordare și această atitudine a ministrului sănătății care ignoră niște principii după care se conduce Uniunea Europeană.

„ Nu știu în alte locuri, unde a condus dl. ministru. Dacă după același principii s-a condus, dar în privința a ceea ce înseamnă administrația publică locală avem pretenția la respectul pe care îl merită acești primari. Ei reprezintă mai mult de jumătate din populația României. Dar și 70 la sută din PIB-ul care se produce în România aici se produce!”, a declarat primarul de la Cluj-Napoca, pentru Digi24.

Ce au solicitat primarii Asociației Municipiilor Ministerului Sănătății

Asociația Municipiilor, condusă de primarul Clujului, Emil Boc, a cerut, sâmbătă, Ministerului Sănătății condus de Vlad Voiculescu să asigure finanțarea pentru organizarea și desfășurarea campaniilor de vaccinare din țară.

În replică, Vlad Voiculescu a transmis că este mirat de atitudinea conducerii asociației. El spune că se aștepta ca o astfel de discuție să fie tranșată instituțional. Respectiv între instituții ai căror lideri, ”de altfel se și cunosc”.

Voiculescu a declarat că nu înțelege de ce Emil Boc nu a discutat direct cu el sau de ce nu l-a sunat pe premierul Florin Cîțu, deși sunt colegi de partid, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here