Primăria Focșani îl somează pe deputatul Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării, să-și plătească taxele și impozitele restante

Primăria Focșani îl somează pe deputatul Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării, să-și plătească taxele și impozitele restante
Sursa: Google

Primăria municipiului Focșani îl somează public pe deputatul liberal Ion Ștefan, propus ministrul al Dezvoltării în Guvernul Orban, să-și achite taxele și impozitele pentru casa pe care acesta o deține.

Reprezentanții Primăriei susțin că „deputatul Grindă” a păgubit bugetul local al municipiului cu o sumă imensă, neachitându-şi impozitul pentru casa pe care o deţine în suprafaţă de 910 metri pătraţi. Deputatul Ion Ștefan ar avea de plătit peste jumătate de miliard de lei vechi.

„Pus în fața evidențelor, deputatul Grindă a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani și a păgubit bugetul local al Municipiului Focșani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. Chiar și așa însă, cel ce a primit aviz negativ ca Ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul “hoțul strigă hoții”, acuzând Primăria Municipiului Focșani că nu procedează la fel și în cazul Președintelui Consiliului Județean Vrancea și a mamei acestuia”, se precizează în comunicatul de presă.

73295362_447753929260796_1410391131711078400_nDupă ce a fost acuzat că nu şi-a plătit impozitul la casă, Ion Ştefan, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, a recunoscut că a greşit şi va remedia această situaţie. Totodată, Ștefan a declarat că vrea ca și „baronul PSD” Marian Oprişan să îşi treacă toate bunurile în declaraţia de avere.

„Şi dacă legea este aceeaşi pentru toată lumea, aştept şi de la baronul PSD Marian Oprişan -mama mea sunt eu- să îşi scoată la iveală bunurile şi să le treacă în declaraţia de avere pentru a-şi plăti dările pentru domeniul întins pe multe hectare în care locuieşte în apropiere de Focşani”, a scris Ion Ștefan, pe Facebook.

În replică, Primăria Focșani i-au transmis deputatului liberal că ”nici președintele PSD Marian Oprișan și nici mama sa nu figurează în evidențele noastre fiscale cu datorii”.

„În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe și Impozite, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că nici domnul Președinte Marian Oprișan și nici mama sa nu figurează în evidențele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi. În aceste condiții, solicităm în mod public domnului “deputat Grindă” să intre în legalitate și să își achite în regim de urgență datoriile, așa cum fac zeci de mii de focșăneni”, a transmis biroul de presă al Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ