Primăria Capitalei vrea să amenajeze Pavilionul A de la Romexpo ca o sală polivalentă

Primăria Municipiului București vrea să amenajeze Pavilionul A de la Romexpo ca o sală polivalentă – acesta fiind primul proiect comun al PMB, Primăriei Sectorului 1 și Camerei de Comerț și Industrie a României.

“Primul proiect comun al PMB, Primăriei Sectorului 1 și Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală, după discuțiile pe care președintele (CCIR n.r.) Mihai Daraban le-a avut și noi, împreună cu specialiștii, vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferințe, loje și tot ceea ce este necesar ca și infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. După acest obiectiv, împreună vom realiza și altele. De asemenea, întreg spațiul Romexpo va fi reamenajat și va fi și un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce privește mobilitatea. Și căile de acces și mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajate aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă. (…) Calculul făcut de specialiștii de la Romexpo pe care ni l-a prezentat Mihai Daraban arată că, pentru amenajarea acestui pavilion ca o sală polivalentă, ar fi necesară suma estimată de 30 de milioane de euro”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a semnat împreună cu președintele CCIR, Mihai Daraban, un protocol de colaborare între cele două instituții.

Firea a menționat că PMB va realiza în acest caz un studiu de fezabilitate. “Pe urmă vom merge cu acest proiect în comisia tehnică, va urma un vot în Consiliul General, după care se vor demara lucrările care, tot potrivit specialiștilor consultați de domnul președinte Daraban, nu ar trebui să dureze mai mult de un un an, deci maximum jumătate de an perioada de avizare, plus un an perioada de amenajare, în maximum un an și jumătate ar trebui ca acest pavilion să poată fi organizat ca o sală polivalentă foarte necesară Capitalei, pentru că am pierdut foarte multe evenimente (…) deoarece nu am putut să punem la dispoziție un spațiu adecvat”, a spus primarul general.

Firea a menționat că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar Mihai Daraban a fost de acord.

LĂSAȚI UN MESAJ