Viorica Dăncilă a decis retragerea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar

Premierul Dăncilă a decis retragerea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar
sursa : Google

Premierul Viorica Dăncilă a decis retragerea lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european fără portofoliu pentru câteva săptămâni, până la intrarea noii Comisii Europene în funcție la 1 noiembrie. Dăncilă a luat această decizie în urma presiunilor din Parlamentul European.

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat, pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îşi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României.

„Ultima oră: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila! Voi reveni …”, scrie Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook.

Decizia vine după ce vine după ce liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut guvernului României să renunțe la nominalizarea lui Ioan Mircea Pașcu drept comisar interimar la Bruxelles. Estonia, care se afla în aceeași situație, a decis să-și retragă candidatul.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu comisar european interimar, pe locul lăsat liber de Corina Crețu, pentru perioada de 6 săptămâni din mandatul actualei Comisii Europene.

Rovana Plumb urmează să fie comisar european pe portofoliul transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ