Ponta zguduie scena politică: Am avut o înţelegere cu SRI şi SIE în privinţa dosarelor sale!

Partidul lui Ponta va ciupi din voturile PSD

Politicianul Victor Ponta a vorbit despre dosarele în care este cercetat și a menționat că deși se vedea în cadre restrânse cu oficiali ai Serviciului Român de Informații (SRI) și cu cei ai Serviciului de Informații Externe (SIE), nu se aștepta să fie acuzat într-un dosar penal, pentru că așa îi fusese întelegerea cu ei.

CITEŞTE ŞI: Ponta dă de pereţi cu Zelenski: Dacă zici „domne mie mi se pare că și Zelenski parcă vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător!

Aflat în cadrul unei emisiuni, fostul premier Ponta a precizat că s-ar bucura mult ca dosarele în care este acuzat constat să se oprească, adăugând că nu s-a așteptat niciodată să i se deschidă un dosar penal, mai ales că se înțelesese cu oficiali ai SIE și SRI să-l anunțe pentru a-și da demisia din funcție în cazul în care i se va deschide un dosar penal.

Victor Ponta a vorbit deschis despre înțelegearea pe care a avut-o cu SRI și SIE. El a precizat că se vedea în cadre neoficiale cu oficiali ai instituților și că a lucrat foarte bine cu aceștia.

Voia să-şi dea demisia

Tocmai de aceea, s-a înțeles cu ei ca în cazul în care i se va deschide un dosar penal, să fie anunțat pentru a-și da demisia din funcție.

„Nu că nu mi-au spus nimic, dar la faimoasa întâlnire din 2015, eu m-am dus, Maior plecase, era Coldea interimar, și venise Șova și-mi spusese că-l tot chemau și-i spuneau „Dă-l pe Ponta!” și-am zis: dacă-mi faceți dosar, spuneți-mi, că eu vreau să plec din funcție, lăsați-mă-n pace! Și-a chemat-o pe doamna Kovesi care s-a uitat în ochii mei și-a spus: Dar nu e adevărat! Da’ cum? Nici vorbă! Minte Șova!”, a precizat Ponta.

În acest context, prezentatorul emisiunii a evocat perioada în care Laura Codruța Kovesi, împreună cu serviciile de informații, făcea dosare penale pe bandă rulantă, ajungându-se în situația în care aproape toți liderii partidelor au fost puși sub urmărire penală, chiar dacă mulți dintre aceștia au primit clasări după cinci ani sau achitări în instanță.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.