Ponta dă de pereţi cu Zelenski: Dacă zici „domne mie mi se pare că și Zelenski parcă vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător!

Fostul premier Victor Ponta spune că Europa nu va avea cu ce să înlocuiască gazele rusești, iar acest lucru va duce la prăbușire economică.

CITEŞTE ŞI: Ponta face mişto de guvernanţi: Dacă vine bomba nucleară, oricum pastilele alea ridicole nu au cum să ne ajute!

Mai mult, Ponta critică și ipocrizia celor care nu permit ca președintele Ucrainei să fie criticat pentru acțiunile sale.

„E un nou război rece, o cortină de fier. Este ca la Orwall – drept gândirea și anume dacă zici „domne, mie îmi place Tchaikovsky – este catalogat trădător, ticălos. Dacă zici „domne mie nu-mi place de Putin, da mi se pare că și Zelenski parcă el vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător.

Dependenţa de gaze

Bănuiesc că și în partea cealaltă, n-am fost în Rusia, dar bănuiesc că e la fel. Adică exact ca în perioada Războiului Rece, când dacă ziceai că „domne, dar nu-i așa rău Parisul”, înseamnă că ești capitalist. ăi e clar ca întotdeauna – America contra Rusia și China. Și fiecare cum pică. Europa este zdrobită economic și probabil că va avea multe tensiuni. Mă uit acum la alegerile din Italia, mă uit la cum a pierdut Macron cu tot sistemul după el, că Macron chiar are tot sistemul și-a pierdut majoritatea. Ce greu să descurcă Germania.

Și dacă nemții nu au gaz să producă, nu au cum să ne dea nouă, ungurilor, cehilor, polonezilor de lucru, că tot vestul României din ce s-a dezvoltat? din firme germane.

Dacă nu mai au piața rusească pe care făceau miliarde sau chineză și așa mai departe. Costul economic e uriaș. Până la urmă, ideea de întreaga omenire în pace – de aia ne-am dezvoltat economic, că n-am mai cheltuit banii pe avioane și rachete și am reușit să să deschidem economia. Acum se întoarce chestia asta și o să suferim. O să fie vremuri grele”, a declarat fostul premier Victor Ponta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here