Podul Grant, băgat de Primărie în reparații capitale. Cât costă intervenția la această construcție rutieră

Podul Grant
FOTO 1923.ro

Podul Grant din Capitală ar urma să intre în reparaţii, potrivit unui proiect al Municipalităţii, care consideră că starea tehnică a podului este în prezent „nesatisfăcătoare”.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti prevede alocarea, din bugetul local, a unei finanţări de peste 52 de milioane de lei, pentru refacerea Podului Grant din Capitală, urmând ca lucrările să fie realizate sub coordonarea Administraţiei Străzilor.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru Podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal, care este nesatisfăcătoare (…) Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

Ultimele lucrări de reparaţii ale podului au avut loc între anii 2004- 2006. Podul Grant este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din Bucureşti şi face legătura, prin arterele Calea Crângaşi – Strada Turda, dintre nordul şi sud-vestul Capitalei, fiind o zonă extrem de tranzitată în fiecare zi. Pe Podul Grant circulă și tramvaiul 41, cel mai aglomerat traseu al STB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here