PNL cere sesiune extraordinară a Parlamentului pe 26 august

Raluca Țurcan

O sesiune extraordinară a Parlamentului, ar putea fi convocată pe 26 august, la solicitarea PNL, pentru ca atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul să îşi clarifice poziţia pe mai multe proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară. Printre acestea se află şi  legea recursului compensatoriu, legea de investigare a magistraţilor sau legea privind amnistia şi graţierea.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a făcut azi anunţul explicând că în cadrul sesiunii extraordinare pot fi dezbătute proiecte de lege care există deja pe parcursul parlamentar.

PNL cere sesiune extraordinară a Parlamentului pe 26 august

„PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE”, a transmis, luni, la Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan

Ea a precizat că PNL doreşte să fie dezbătute în această sesiunea extraordinară legea privind recursul compensatoriu şi cea privind investigarea magistraţilor.

“Aşadat, PNL consideră că este vital ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătută şi respinsă legea privind recursul compensatoriu. De asemenea, PNL solicită respingerea legii privind investigarea magistraţilor, secţia de investigare a magistraţilor”, a precizat prim-vicepeşedintele PNL, potrivit news.ro.

Turcan a mai spus că trebuie luate în discuţie în această sesiunea extraordinară şi OUG 114 şi OUG 51.

“Nu în ultimul rând, sunt două proiecte cu un impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional. Vorbim de OUG 114, ordonanţa care a blocat investiţiile, a alungat investitorii, a blocat creditarea de asemenea şi care a crescut taxele şi tarifele în România. În acelaşi timp există OUG 51 a Guvernului României sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice. Asta înseamnă că elevii care fac naveta la nivel de judeţ pot să rămână fără decontarea navetei, fiind puşi în situaţia să facă autostopul şi să-şi pericliteze siguranţa”, a mai declarat Raluca Turcan.

Amnistia şi graţierea, puncte pe ordinea de zi

Ea a menţionat trebuie respins proiectul legat de amnistie şi graţiere în această sesiunea extrordinară.

”Mai există un proiect extrem de important, aflat într-un sertar încuiat al Camerei Deputaţilor, la Comisia Juridică şi despre care PSD şi ALDE nu mai spun nimic. Acesta se referă la amnistie şi graţiere. Este un proiect uitat de atac la justiţie şi care  poate în orice secundă să favorizeze din nou infractorii aşa cum ne-a obişnuit această majoritate în ultima perioadă. Aşadar pe ordinea pe zi pe care o propunem preşedinţilor celro două camere, dar şi premierului Dăncilă care are decizia politică la PSD se află şi respingerea acestui proiect aflat la Comisia Juridică privind amnistia şi graţierea”, a precizat Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că această decizia politică a celor care au majoritatea, iar dacă aceasta nu va veni, atunci trebuie convocată sesiunea extraordinară cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.